Kalender

m d w d v z z
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Contact

Foutmelding

Notice: Undefined index: menu-fotoalbum in menu_tree_build() (regel 413 van /var/www/vhosts/bglg.be/httpdocs/sites/all/modules/menu_block/menu_block.module).

Werking

Kinderen willen vooral plezier beleven aan sporten. Dat is prioriteit nummer één en daar houdt de lesgever rekening mee. Naast bewegingsspelen staan ook klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen op het programma. Wat thuis niet altijd kan, is wel mogelijk in de gymzaal. Onder leiding van de lesgever maken de kinderen op een speelse manier kennis met alle vormen van bewegen. 

De allerkleinsten van 3 en 4 jaar leren eenvoudige basisvaardigheden zoals huppelen, hinkelen en tuimelen. Kinderen van 5 en 6 jaar krijgen al wat meer uitdaging aangeboden, wat hen in een latere turn- of sportloopbaan zeker van pas zal komen. Na de derde kleuterklas is het kind klaar om verder door te stromen naar de basisgroepen van de gym- of sportclub.

De lessen voor de lagere school kinderen richten zich vooral op het aanleren van sprongen over de plint, de bok en de trampoline. Ook oefeningen op de lange mat en de evenwichtsbalk komen aan bod. Deze oefeningen zijn een voorbereiding op het toestelturnen. De lessen van deze groepen worden gecombineerd met een speelse opwarming en afsluiting. 

Het toestelturnen richt zich vooral op de verbetering van de sprongen welke reeds in de lagere klassen zijn aangeleerd. Hier werkt men ook met de ongelijke en gelijke leggers. Deze toestellen worden alsook afgewisseld met de lange mat en trampoline. De leeftijd voor deze groep is vanaf het zesde leerjaar. 

De lessen omnisport en B B B richten zich dan weer meer naar de volwassenen. B B B werkt vooral op basis van oefeningen voor de borst, buik en bilspieren. De leraar doet de oefeningen telkens mee, er wordt ook met steps gewerkt zodat zijn oefeningen gevarieerd zijn. Omnisport gaat hoofdzakelijk over ontspannen turnen, opwarming, parcours en balspelen. Iedere turner doet de oefeningen op eigen tempo. De uithouding wordt opgevoerd naarmate het jaar vordert. Maar de nadruk blijft wel op het turnen op eigen tempo en vermogen.

De leden krijgen de kans om lessen te volgen voor trainer. En de toestelturners kunnen een brevet behalen voor een jury. De kinderen tot 11 jaar krijgen iedere keer, als ze komen turnen, een sticker. Deze kleven ze dan op een blad, waarvoor ze de laatste turndag een cadeautje krijgen. Er is tijdens de turnuren altijd toezicht door minstens 2 bestuursleden. Zonder begeleiding of toestemming mogen de kinderen na het turnen, de sporthal niet verlaten. Ook worden onze toestellen samen met de toestellen van de school gekeurd.